Reteta zilei: placinta racoroasa de piersica

Publicat pe 01.09.2011 la 11:18 Actualizat pe 01.09.2011 la 11:29

Reteta zilei de joi este una dulce, pe baza de piersici, fructe aflate in plin sezon: placinta cu crema vanilata si felii de piersica. Pofta buna!

Ingrediente (8 portii):

un blat facut din faina, unt rece si zahar;

4 piersici coapte;

doua oua;

trei sferturi de cana de zahar;

50 grame unt;

3 linguri faina;

sare.

Preparare:

1. Realizati intai blatul, dintr-o cana si umatate de faina, o lingurita zahar, doua linguri de unt rece, care se amesteca bine, apoi coca se baga la frigider 30 de minute.

2. Intre timp se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se scoate apoi coca si se intinde pe o forma rotunda de 23 de centimetri, apoi se dau gauri cu furculita pe toata suprafata. Se baga la cuptor pentru 10 minute pana cand devine auriu deschis.

3. Se taie apoi piersicile in feliute (de preferat ar fi sa se curete coaja inainte, dar nu e obligatoriu) si se face crema vanilata: se amesteca intr-un bol cele doua oua, zaharul, untul, faina si sarea. Se toarna apoi acest amestec in forma rotunda, peste blatul intepat cu furculita. Deasupra se asaza feliile de piersica. Se da tava la cuptor pentru 45 de minute, apoi se lasa sa se raceasca, dupa care se baga la frigider o ora, pentru a se servi rece.

Pofta buna!

Citeste si a1.ro!

Foto: bigad.tv

În articolul

Reteta zilei: placinta racoroasa de piersica

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 aprilie 2025. Taurii trebuie să fie atenți la convingerile lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ploi, lapoviţă şi ninsori, din această noapte. Se răceşte în majoritatea zonelor, la munte se va depune strat de zăpadă
a1.ro
Drama neștiută a lui Andy Van de Gucht din sezonul 15 Chefi la cuțite. Prin ce a trecut cuțitul de aur al lui Chef Richard
HelloTaste.ro
Cremă de banane și avocado. O combinație fină și catifelată
Catine
Ce se poate întâmpla în corpul tău dacă bei matcha în fiecare zi
useit.ro
Cercul albastru pe WhatsApp: ce înseamnă și de ce nu poți dezactiva noul simbol
as.ro
Cristi Borcea l-a dat de gol pe milionarul român care şi-a înşelat soţia timp de 16 ani: „Face asta în fiecare zi”
MediCOOL
La ce se folosește uleiul de cocos. Care sunt beneficiile și riscurile consumului pe termen lung
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
DeParinti
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
MediCOOL
Uleiul de rapiță: proprietăți, beneficii și riscuri
HelloTaste
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
close
x