Rețete baby friendly

Publicat pe 22.09.2021 la 14:27 Actualizat pe 22.09.2021 la 14:31

Alimentația copiilor este extrem de importantă, mai ales în primele luni de viață. Încă din burta mamei se spune că cei mici își formează gustul, așa că trebuie să ai în vedere aspecte legate de alimentație încă dinainte ca bebelușul să se nască.

Alimentația copiilor este extrem de importantă, mai ales în primele luni de viață

Shutterstock

De asemenea, cei mai importanți pași se fac la începutul diversificării. Până la vârsta de 1 an, bebelușul și mama, dacă nu toată familia, ar trebui să consume același gen de alimente. Acest lucru nu trebuie privit ca o corvoadă de către adulți, pentru că timpul de gătire al meselor este mai scurt dacă toți consumă aceleași preparate.

Unde mai pui că apelând la mâncăruri gustoase și sănătoase, mamele pot scăpa rapid de kilogramele acumulate în sarcină, iar tăticii pot face primii pași către o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Micul dejun, important în alimentația de zi cu zi

Adesea auzim că micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei. Acesta trebuie să fie consistent și să conțină alimente sănătoasă pentru a avea energia necesară pe tot parcursul zilei. Iată câteva idei de mic dejun baby friendly.

Ovăz. Acesta poate fi consumat simplu sau îndulcit cu fructe ( piure de mere sau de banane), ori cu puțină scorțișoară.

Omletă. Ouăle trebuie introduse treptat în alimentația celor mici. Dacă însă micuțul tău nu are niciun fel de alergie, atunci omleta poate reprezenta o soluție pentru un mic dejun în familie.

Clătite. Clătitele baby friendly sunt foarte gustoase și sănătoase. Ai nevoie de 170 de grame de făină, 1 ou, 70 de grame de smântână sau iaurt gras, o banană bine coaptă, puțin praf de copt și un vârf de sare și 250 ml de lapte. Amestecă ingredientele, iar compoziția obținută o coci la foc mic, într-o tigaie pentru clătite. Poftă bună!

Idei de prânz și cină baby friendly

Deoarece multe alimente pentru prânz și cină sunt interschimbabile, aceste sfaturi pot fi folosite ori de câte ori cauți idei de masă pentru toată familia

Tacos și sandviș-uri. Pentru cel mic poți pune separat pe o farfurie carnea mărunțită bine și legumele tăiate cubulețe. Acest lucru va facilita consumul lor de către cel mic. De ce insistăm pe rețete baby friendly? Pentru că pofta de mîncare a celor mici vine mai repede atunci când văd persoane adulte în jurul lor care mănâncă în același timp cu ei, aceleași preparate.

Fă o cantitate mai mare de lasagna și ce rămâne poți congela. Atunci când ești în pană de timp, poți scoate de la congelator porțiile rămase și așa vei avea timp și pentru activități cu cel mic. Chiar și supa poate fi congelată, așa cum la fel de bine poți congela tocănițele.

Serviți împreună pește la cuptor cu legume la abur. Grăsimile din pește sunt excelente pentru dezvoltarea creierului bebelușului.

Un sfat important pentru prepararea mesei bebelușului este limitarea cantității de sare. Rinichii celor mici nu suportă cantități mari de sodiu. Nu îți face griji, bebelușul nu este privat de gust dacă nu pui cantitatea de sare cu care tu ești obișnuită. Sarea este un gust învățat, așa că, dacă nu au îl cunoaște, nu își va da seama că lipsește.

Cu toții ne naștem cu o preferință naturală pentru alimentele dulci, dar prea mult zahăr adăugat nu este necesar. De fapt, Asociația Americană a Inimii recomandă să nu adaugi zahăr în preparatele bebelușului înainte de vârsta de 2 ani. Dacă o faci mai devreme îi poți afecta preferințele și apoi este mult mai greu să-l îndrepți către o alimentație sănătoasă și echilibrată.

În cazul în care nu ai timp să prepari mereu mâncare proaspătă, poți descărca aplicația eatZZ și orice cerință îți va fi satisfăcută.

Toate restaurantele din aplicația eatZZ sunt #unulpentrualtul, dar cea mai mare preocupare a lor este față de clienții care le trec pragul zi de zi sau le comandă mâncarea. Niciodată nu a fost atât de simplu şi rapid să îţi comanzi mâncarea preferată. Pe www.eatzz.ro găsești tot ceea ce poftești: de la mâncare tradiţională românească până la mâncare chinezească.

Descarcă aplicația și poți comanda oricând, de oriunde. Restaurantele din aplicația eatZZ au meniuri ușor de accesat, numai bune de vizionat.

În articolul

Rețete baby friendly

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Atac cu cuţitul la întâmplare, în Centrul Vechi al Capitalei. O femeie a fost tăiată pe stradă; abia ieşise dintr-un magazin
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
as.ro
Dată dispărută de pe reţelele sociale, fosta iubită a lui Adrian Mititelu Jr a postat acum primul mesaj! Ce a transmis „Bunesa”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x