Retete de post: Legumele coapte - gustare sau garnitura crocanta

Publicat pe 24.11.2010 la 22:31 Actualizat pe 24.11.2010 la 22:40

Legumele coapte, o varianta mult mai sanatoasa a celor prajite in ulei, sunt usor de preparat si pot fi combinate pentru o salata calda de iarna, servite separat cu un sos de maioneza vegetala, un dip de vinete, sau alaturi de snitele de soia. Orice varianta alegi, afla pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a realiza cele mai gustoase legume crocante:

Rosii-pruna coapte

Rosiile coapte sunt excelente ca si gustare simpla, sau adaugate in salate sau paste.

2010/11/24//150793-slow-roasted-tomatoes.jpg

Preparare: Taie rosiile in doua, inlatura semintele. Asaza-le cu partea taiata in sus pe hartie de copt. Stropeste-le cu putin ulei de masline si ierburi proaspete, cum ar fi maghiran sau cimbru. Da-le la cuptor la 200 de grade pentru 5 minute, apoi redu temperatura la 325 de grade si lasa-le o ora.

Morcovi

Garnitura perfecta pentru pui sau vita, dai si alaturi de alte legume coapte sau cu un sos de post, morcovii copti sunt dulci si aromati.

2010/11/24//150794-roasted-carrots.jpg

Preparare: Curata-i si pune-i intr-o tava, impreuna cu ulei de masline, sare si piper. Coace-i la 200 de grade timp de 35 de minute, intorcandu-i ocazional, pana cand devin moi si usor caramelizati.

Dovlecei sau zucchini

Coacerea dovleceilor ii face sa aiba o aroma mai puternica, in timp ce devin moi pe interior si delicios de crocanti la exterior.

2010/11/24//150795-roasted-zucchini.jpg

Preparare: Taie dovleceii in felii sau bastonase de doi centimetri grosime. Pune-i intr-o tava, amestecandu-i cu ulei de masline, sare si piper. Coace-i la 230 de grade timp de 15 minute, intorcandu-i ocazional, pana cand se caramelizeaza.

Usturoi

In schimbul aromei intepatoare pe care o are in stare cruda, usturoiul copt este delicat, dulce si cu un usor gust de nuca. Este delicios pe paine sau amestecat cu alte legume.

2010/11/24//150796-roasted-garlic.jpg

Preparare: Taie cam un centimetru din varful caciuliei de catei de usturoi, fara a o curata de coaja. Pune manunchiurile intr-o tava, stropeste-le cu ulei de masline si acopera-le cu folie de aluminiu. Coace la 220 de grade timp de 40 de minute, pana cand se inmoaie. Apoi strange fiecare manunchi pentru a scoate cateii copti din coaja.

Cartofi

Cu interiorul untos si coaja crapata, cartofii copti sunt ideali in salate sau ca garniture alaturi de o friptura suculenta.

2010/11/24//150797-roastedbabypotatoes.jpg

Preparare: Pe o foaie de copt, pune cativa cartofi mici, cu tot cu coaja, insa spalati si uscati bine. Amesteca-i cu ulei de masline, sare, piper si ierburi aromate. Coace-i pentru 35 de minute la 220 de grade, pana cand devin moi.

Foto: nourishingwords.net, sustainablegrub.com, snooth.com, delish.com, inpraiseofleftovers.com, fortheloveofcooking-recipes.com

În articolul

Retete de post: Legumele coapte - gustare sau garnitura crocanta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x