3 retete fabuloase pentru un Crăciun delicios
Publicat pe 18.12.2013 la 12:22 Actualizat pe 18.12.2013 la 12:27
Crăciunul acesta va fi plin de delicii culinare, desertul fiind cel mai râvnit de către întreaga familie. Vă propunem trei rețete fabuloase pentru a-i impresiona pe cei dragi cu ceva dulce și rafinat.
1. Panna Cotta cu ghimbir si amaretto
Ingrediente: 300 ml lapte integral, 100 g zahăr brun pudră, 5 foi de gelatina, 300 ml smantană integrală, 4 linguri amaretto, esenţă de migdale, ghimbir, 25 ml sirop de ghimbir, 12 biscuiţi amaretto, 6 forme pentru desert.
Cum se prepară: Într-un vas mare dizolvă deasupra focului zahărul în lapte, apoi lasă-l să se răcească. Pune foile de gelatină într-un vas cu apă să se hidrateze (ai indicaţiile pe pachetul de gelatină), după care le iei şi le pui în laptele călduţ, şi amesteci până se dizolvă şi acesta. Adaugă apoi în vasul cu lapte şi smântâna, amaretto, câteva picături de esenţă de migdale şi siropul de ghimbir şi amestecă până se omogenizează.
Pune amestecul în cele 6 forme pe care le pui la rece în frigider minimum 4 ore, după care le poţi servi decorate cu feliuţe de ghimbir şi biscuiţi amaretto.
Citește restul rețetelor pe Top Chef.
Sursă: Cosmopolitan
Foto: Hepta