Acadele din biscuiți și lapte condensat
Publicat pe 07.01.2014 la 14:26 Actualizat pe 07.01.2014 la 14:43
Ingrediente:
200g biscuiți pentru cafea (sau pandișpan întărit)
140ml lapte condensat (cel la conservă de 397g, nu cel pentru cafea)
1 lingură sirop de caramel sau esență de vanilie
100g ciocolată albă
3 linguri lapte
bețigașe pentru acadele (sau frigărui)
creioane colorate și bomboane pentru decor
Mod de preparare:
Într-un blender mărunțești foarte bine biscuiții, după care îi amesteci cu laptele condensat și lingura de sirop de caramel. Frămânți bine cu mâna, consistența trebuie să fie lipicioasă dar nu foarte umedă. Dacă strângi aluatul între degete nu trebuie să curgă lichid din el.
Formezi bile din această compoziție - ca să iasă uniforme folosește o lingură ca și măsură, le așezi pe o tavă și le dai la congelator pentru 15 minute. În imaginea de mai jos vezi exact pașii ce trebuie urmați:
Între timp pregătești restul ingredientelor, va trebui sa te organizezi bine și să te miști rapid. Topești ciocolata pe baie de aburi împreună cu lingurile de lapte, și o păstrezi la cald, adică moale. Îți pregătești și zahărul colorat sau bombonelele de decor.
Scoți biluțele din congelator, înmoi puțin dintr-un capăt al bațului pentru acadele în ciocolata albă și îl împingi cu grijă în mijloc. Lași să se întărească, după care scufunzi fiecare acadea în ciocolata albă, scurgi surplusul și o înțepi într-o bucată de polistiren ca să o fixezi. Decorezi după bunul plac și imaginație, lași puțin să se fixeze, după care le dai la rece ca să se întărească.