Biban cu spanac și mango
Publicat pe 06.08.2014 la 13:21 Actualizat pe 06.08.2014 la 13:23
Dacă ai timp, înmoaie peștele într-un bol cu apă sărată (1 linguriță de sare la 350 ml apă) timp de 30 de minute înainte de a-l găti.
Se încălzește cuptorul. Se șterge peștele. Se dă cu sare.
În interior se pune ginger, chillii și usturoi.
Câteva felii de lămâie se pun direct pe pește.
Muștarul se amestecă cu suc de lămâie, ulei de măsline și vin (sau 8 linguri de apă) și se toarnă peste pește.
Se acoperă cu folie și se coace 25-30 de minute sau până când peșteșe e gata.
Sosul
Miezul de mango se amestecă cu suc de lime și ulei de măsline. Se bagă în blender.
Spanacul se fierbe 30 de minute, apoi se scoate în apă cu gheață.
Se pune peștele pe farfurie. Spanacul se pune în jurul peștelui. Se toarnă puțin sos de mango.
Restul de sos se pune lângă.