Brânză Tofu de casă
Publicat pe 14.04.2014 la 12:20 Actualizat pe 14.04.2014 la 12:43
Boabele se aşază într-un vas de plastinc încăpător. Se pune apa rece şi se lasă la înmuiat 14-16 ore.
A doua zi se scurg şi se spală în trei ape.
Se amestecă boabele cu 1 l din cei 4 şi se mixează cu blenderul.
Piureul de boabe se pune la fiert. Se adaugă ceilalţi 3 l de apă. După ce dă în cllocot se mai fierbe 20-25 de minute.
Se strecoară şi se pune iar la foc. Cân ajunge la 90 de grade Celsius, se stinge focul.
Se adaugă clorura de magneziu dizolvată în 300 ml apă călduţă. Se amestecă până când, la suprafaţa laptelui încep să apară primele bucheţele de tofu.
Se acoperă oala cu un capac şi se lasă 20 de minute.
Tofu se adună cu ajutorul unei linguri cu găuri. Deasupra brânzei se pune o greutate şi se lasă la scurs 30 de minute.