Bucataria Thailandeza: Pad Thai
Publicat pe 24.08.2010 la 16:57 Actualizat pe 24.08.2010 la 17:02
Pad Thai este unul din cele mai cunoscute preparate din bucataria thailandeza si este preferat mai ales de catre europeni. Merge tot pe principiul “dulce-acru-picant”, pentru satisfacerea tuturor simturilor.
Preparare:
1. Taiteii din orez se pun 1 minut in apa calda si apoi se scot.
2. Carnea de porc se taie fasii si se pune intr-o tigaie, unde au fost incinse 3 linguri de ulei. Se lasa pe foc circa 4 minute. Se pun apoi pe servetele de bucatarie, pentru a scapa de surplusul de ulei.
3. Peste acelasi ulei se pun partea alba din ceapa verde, usturoiul, tofu si ardeiul iute. Dupa 3 minute se aduga si crevetii. Tigaia se acopera cu un capac.
4. Dupa alte 3 minute se adauga din nou carnea de porc, apoi ceapa verde si taiteii si se mai lasa aproximativ 4 minute pe foc.
5. Peste continutul preparat anterior se pun sosul de peste, sucul de la lime si coaja rasa, ouale si 2 lingurite de zahar. Se amesteca incontinuu inca 3 minute.
6. Alunele pisate se prajesc intr-o lingurita de ulei, timp de 1 minut. Acestea se adauga peste Pad Thai-ul final, alaturi de 3 firicele de ceapa verde.
Acesta poate fi servit cu salata de varza sau andive.
Pofta buna!
Foto: www.cheapethniceatz.com