Budinca de spanac cu oua si cascaval
Publicat pe 27.02.2013 la 18:02 Actualizat pe 27.02.2013 la 18:19
Se curata si se spala bine spanacul, se pune la fiert timp de 15 minute, se scurge de zeama si se toaca.
Se curata cartofii, se taie rondele si se pun la fiert. Cand sunt bine fierti, se scurg de apa si se zdrobesc. Amestecati cartofii maruntiti cu laptele si untul si asezonati dupa gust cu sare si piper.
Se unge cu unt o forma rezistenta la foc, in care se aseaza mai intai piureul de spanac, ce se acopera apoi cu un strat de piure de cartofi.
Cu o lingura de lemn, faceti patru adancituri in piure, sufficient de adanci incat sa incapa ouale. In fiecare forma create se pune cate un ou crud, nebatut, spart cu grija ca sa nu se imprastie. Se presara sare si piper si se rade putin cascaval deasupra fiecarui ou.
Se pune tava la cuptor la foc mic timp de 30 de minute sau mai putin, in functie de cat de tari doriti sa fie ouale. Budinca se serveste calda.
sursa foto: tesco.com