Budincă Euforică de banane
Publicat pe 14.07.2014 la 10:28 Actualizat pe 14.07.2014 la 10:29
Laptele se amestecă cu untul într-o crăticioară și se pune la foc mic, amestecând ușor până ce untul se topește.
Amestecă 5 linguri de zahăr cu amidonul de porumb.
Adaugă 2 linguri de apă și amestecă și toarnă peste amestecul de lapte.
Dă focul mediu și amestecă până începe să facă bule 7-10 minute.
Ia cratița de pe foc și pune amestecul de vanilie.
Transferă într-un bol, acoperă cu folie de plastic. Plasticul trebuie să atincă budinca pentru ca aceasta să nu facă crustă și bagă la frigider cel puțin 4 ore.
Combină frișca cu 1 lingură de zahăr. Bate cu mixerul. Lasă de-oparte.
Pune un strat de napolitane la fundul recipientului, pune un strat de banane și un strat de budincă.
Repetă pentru cel de al doilea strat.
Acoperă cu frișcă.
Bagă la frigider 8 ore sau peste noapte înainte de a servi.