Cartof împănat
Publicat pe 30.04.2014 la 12:46 Actualizat pe 30.04.2014 la 12:47
Dacă ești în căutarea unei alternative pentru cartoful copt, îți propunem această rețetă foarte populară în Stockholm, Suedia.
Se încălzește cuptorul. Se unge o tavă cu ulei sau unt.
Se spală cartofii și se decojesc, se taie felii, dar nu de tot.
Ca să nu se oxideze, îi poți pune în apă până când ești gata să îi prepari.
Când îi scoți din apă, scurge-i bine.
Amestecă parmezanul cu o lingură de unt topit, paprija,, sare și pesmet.
Unge fiecare cartof cu unt topit, apoi umple-l cu mix-ul obținut.
Pune cartofii în tava unsă șii acoperă tava cu folie de aluminiu.
Coace 15 minute. Scoate folia și mai lasă-i puțin să se rumenească.
Pune untul rămas și pătrunjel tocat și sunt gata de servit.