Cătălin Scărlătescu îţi prezintă cea mai TARE reţetă a verii - Scoici cu vin alb
Publicat pe 07.07.2014 la 15:06 Actualizat pe 07.07.2014 la 15:08
E vară, e caldură mare şi avem nevoie de-o alimentaţie pe cât de răcoritoare, pe atât de sănătoasă. Tocmai din acest motiv Cătălin Scărlătescu îţi recomandă un preperat simplu şi foarte gustos
Se călește în ulei de măsline usturoiul zdrobit împreună cu ardeiul iute, după care se adaugă usturoiul verde. Apoi se pun in cratiță scoicile și vinul și se lasă să fiarbă sub capac (atentie, e foarte important să le lăsăm tot timpul acoperite cu un capac). Se adaugă apoi pătrunjelul verde tocat și se pune iar capacul, lăsându-se pe foc până sunt gata scoicile. După părerea mea, timpul perfect de fierbere pentru acest preparat este de 9 minute și 16 secunde. Se sărează după gust.
- Din această toamnă, chef Cătălin Scărlătescu poate fi urmărit la Antena 1 în cel mai așteptat reality cooking-show al momentului, „Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, alături de colegii săi, chef Sorin Bontea și chef Florin Dumitrescu. Preselecţiile pentru emisiune vor avea loc pe 12-13 iulie, la Hotel Pullman din Bucureşti, începând cu ora 10.00.
- Participanții sunt invitaţi să aducă cel mai bun preparat al lor, care să-i definească şi totodată care să impresioneze juriul, pentru a câștiga un loc în cadrul competiției. La preselecții sunt așteptați nu numai bucatari profesionisti, ci toți pasionații de gatit, toți cei care vor să demonstreze că sunt cei mai buni în bucătărie. Înscrierile continuă pe site-ul www.casting.a1.ro, însă se vor putea face şi direct la preselecţii.