Cea mai simplă rețetă de post! Ghicești legumele folosite?
Publicat pe 20.03.2015 la 16:50
Gospodinele din zona Botoșaniului pregătesc, în perioada Postului Paștelui, o rețetă culinară al cărei ingredient de bază nu este deloc scump!
Gospodinele din zona Botoșaniului pregătesc, în perioada Postului Paștelui, o rețetă culinară al cărei ingredient de bază nu este deloc scump!
Este vorba de urzici. Rețeta nu este deloc complicată. Frunzele de urzici, proaspăt culese, se spală foarte bine și se pun la fiert. După un clocot, acestea se scurg, după care sunt tocate mărunt și puse într-o tigaie la prăjit. Apoi, se face un sos cu făină albă și cu ceapă tocată, care se toarnă în tigaia unde se prăjesc aceste urzici.
Urzicile se consumă, în tradiția populară, până în Săptămâna Patimilor. De obicei, se servește cu usturoi și mămăligă.