Chec Panda
Publicat pe 27.05.2014 la 15:50 Actualizat pe 27.05.2014 la 15:51
Inedit!
Într-un bol se încălzește la microunde laptele cu gălbenușul pentru 30 de secunde.
În alt bol se pune făina cu zahărul și drojdia.
Se adaugă untul, sarea și amestecul de lapte.
Se amestecă cu mixerul 5-10 minute. Dacă coca e lipicioasă, se mai pun 2 linguri de făină.
Se împarte coca în trei părți, 2 de mărimi egale, 1 la un sfert din mărimea celorlalte.
Una dintre bucățile mari se amestecă cu pudra de ceai sau cu colorantul.
Scoate coca din mixer, acoper-o și las-o până își dublează volumul.
Toate bucățile trebuie acoperite și lăsate de-o parte o oră.
Odată coca crescută, se dă cu făină o suprafață. Se împarte coca simplă în trei cea cu cacao în sferturi, astfel încât să se creeze o față de Panda.
Pune coca într-o formă de chec unsă, las-o să crească 1 oră.
Încălzește cuptorul.
Când coca a crescut, se bagă forma de chec 30 de minute.
După ce s-a răcit complet se poate acoperi cu ciocolată.