Checul, sărat? Da! Cum să faci cel mai bun aperitiv săsesc
Publicat pe 28.05.2015 la 09:28
Checul servit ca și aperitiv este o specialitate săsească, care se prepară și de către gospodinele ce nu sunt de etnie germană din Ardeal
Se taie șunca în cubulețe, cașcavalul se dă prin răzătoarea mare, iar brânza se frământă bine cu furculița sau o dăm prin răzătoare. Se adaugă măslinele fără sâmburi, tăiate mărunt și feliile de gogoșari, de asemenea, toate tăiate în cubulețe. Într-un castron punem făina și praful de copt și apoi mestecăm.
Ouăle se sparg într-o farfurie și le batem cu furculița; se adaugă laptele și brânza și amestecăm până se omogenizează. Pese compoziție, adăugăm șunca, măslinele, gogoșarul, cașcavalul, uleiul, piperul, sarea și amestecăm. Se pune totul într-o tavă de chec și se coace la foc mic timp de 45 de minute.