Checul, sărat? Da! Cum să faci cel mai bun aperitiv săsesc

Publicat pe 28.05.2015 la 09:28

Checul servit ca și aperitiv este o specialitate săsească, care se prepară și de către gospodinele ce nu sunt de etnie germană din Ardeal

Se taie șunca în cubulețe, cașcavalul se dă prin răzătoarea mare, iar brânza se frământă bine cu furculița sau o dăm prin răzătoare. Se adaugă măslinele fără sâmburi, tăiate mărunt și feliile de gogoșari, de asemenea, toate tăiate în cubulețe. Într-un castron punem făina și praful de copt și apoi mestecăm.

Ouăle se sparg într-o farfurie și le batem cu furculița; se adaugă laptele și brânza și amestecăm până se omogenizează. Pese compoziție, adăugăm șunca, măslinele, gogoșarul, cașcavalul, uleiul, piperul, sarea și amestecăm. Se pune totul într-o tavă de chec și se coace la foc mic timp de 45 de minute.

Citește mai multe rețete pe agerpres.ro!

În articolul

Checul, sărat? Da! Cum să faci cel mai bun aperitiv săsesc

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 octombrie 2021. Gemenii pun multă presiune pe ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tânără model, acuzată că îşi falsifică piciorul amputat cu Photoshop pentru a atrage atenţia: "Au fost nenumărate nopți petrecute plângând"
a1.ro
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Catine
Regina Elisabeta a II-a a acceptat sfatul medicilor. De ce a anulat turneul din Irlanda de Nord
retetefeldefel.ro
Piept de pui cu ananas și cașcaval
useit.ro
Numărul ilegal care nu poate fi deținut de nimeni. De ce e ținut secret
as.ro
Anamaria Prodan, anunț uriaș despre noul său iubit. Cine ar fi bărbatul care o consolează după divorțul de Laurențiu Reghecampf: “Am nevoie să fiu ținută în brațe”
Antenastars
Theo Rose, printre lacrimi: „N-o să mai vorbesc două zile!”
Spynews
Cu cine a fost înșelată Anamaria Prodan la începutul relației cu Laurențiu Reghecampf: ”Făceam dragoste la subsol”