Cheesecake cu ciocolată albă și zmeură
Publicat pe 05.05.2014 la 14:13 Actualizat pe 05.05.2014 la 13:58
O rețetă chic pentru o seară romantică sau poate un cadou pentru o persoană specială. Iată o rețetă a cărei rezultate te vor încânta.
Se încălzește cuptorul.
Într-o crăticioară, se amestecă lingura de zahăr cu amidonul de porumb, se adaugă apa rece și zmeura. Se ține pe foc mic, amestecând din când în când până începe să fiarbă. Se lasă să fiarbă 5 minute, până când se îngroașă.
Se ia de pe foc, se trece printr-o sită pentru a scăpa de semințe.
Într-un bol mai mare, cu un mixer, se bate crema de brânză cu zahărul 1 minut. Se adaugă oul și albușul. Apoi se pune vanilia și sucul de lămâie.
Ciocolata albă se topește la bel marie sau la microunde, câte 30 de secunde, amestecând după fiecare interval.
Ciocolata topită se adaugă în amestecul de brânză.
Se pune 2/3 din amestecul de brânză, peste tartă.
Peste se toarnă 2 linguri de sos de zmeură.
Se pune apoi restul mixturii de brânză, apoi sosul de zmeură.
Cu o scobitoare, o furculiță sau vârful unui cuțit, se creează un model în sos.
Tarta se coace 40 de minute, apoi se închide focl și se lasă tarta în cuptor încă 5 minute.
Se scoate din cuptor și se lasă la răcit.
După ce s-a răcit, se acoperă cu folie alimentară și se dă la rece 6 ore.