Chiftele de vițel
Publicat pe 13.01.2014 la 12:33 Actualizat pe 13.01.2014 la 12:41
1. Zdrobiţi cu presa usturoiul.
2. Mărunţiţi bucăţile de carne de viţel, ceapa, cartoful şi dovleceii.
3. Adăugaţi oul, sarea, usturoiul zdrobit, condimentele şi amestecaţi până se formează o masă omogenă.
4. Formaţi din tocătura de carne cu ingrediente chiftele potrivite.
5. Turnaţi în vasul de gătit uleiul de măsline şi aranjaţi chiftelele crude.
6. Preparaţi fără capac în modul «CHIFTELE» la aparatul Multicooker, timpul de preparare – 10-15 minute,
până la culoarea necesară a crustei inferioare.
7. Întoarceţi chiftelele şi acoperiţi vasul de gătit cu capac. Setaţi presiunea la valoarea
2 şi prelungiţi prepararea în acelaşi mod («CHIFTELE»).
8. După semnalul sonor deconectaţi multicookerul şi reduceţi presiunea.
9. Puneţi chiftelele pe platou.
10. Fierbeţi la aburi broccoliul.
11. Înfrumuseţați chiftelele preparate cu broccoli, rămurele de pătrunjel proaspăt şi
serviţi la masă.
• Pentru a pregăti broccoliul la aburi turnaţi apă în vasul de gătit și amplasați în acesta sita
pentru gătit în aburi cu broccoli.
• Preparaţi cu capacul închis în modul «ABURI» la aparatul Multicooker, timpul de preparare – 20 min, presiunea 3.
• După semnalul sonor deconectaţi multicookerul şi reduceţi presiunea.
CHIFTELE
20 - 30 min
ABURI 20 min