Creveți cu sos de usturoi și roșii
Publicat pe 25.06.2014 la 12:40 Actualizat pe 25.06.2014 la 12:42
Încălzește patru linguri de ulei. Adaugă usturoiul și gătește. Amestecă cu lingura de lemn 30 de secunde.
Adaugă roșiile și ardeii chilli, pune sare. Gătește 8-10 minute. Ia de pe foc și lasă-l de-oparte.
Încălzește 2 linguri de ulei în altă tigaie. Adaugă jumătate dintre creveți într-un singur strat și prăjește-i pe ambele părți, 2 minute pe fiecare parte.
Pune-i pe un platou.
Repetă procesul cu uleiul și creveții rămași.
Pune tigaia pe foc. Adaugă cu grijă coniac și lasă 30 de secunde până se evaporă alcoolul.
Adaugă sosul de roșii și creveții, amestecând ocazional. Ține pe foc 3-4 minute.
Împarte creveții în șase farfurii.
Garnisește cu pătrunjel.