Cum sa faci cartofi aurii si gustosi la cuptor
Publicat pe 24.08.2010 la 19:01
Una dintre cele mai ieftine si folosite garnituri din lume, cartofii la cuptor, reprezinta o mancare atat de comuna incat, din pacate, de multe ori, se prepara in acelasi fel, intr-o banala rutina. Si uite asa ne pomenim dupa ani buni ca inca ne plac cartofii la cuptor, dar i-am vrea parca altfel.
Daca va doriti totusi o reteta mai speciala de cartofi la cuptor, si cu rezultate extrem de gustoase, iata o idee:
Se spala bine cartofii, fara a li se curata coaja, apoi se fierb 5-6 minute. Se scot, apoi s epun intr-un vas mare in care se amesteca impreuna cu uleiul de masline, cu sosul de soia, cu pudra de turmeric, cu verdeturile uscate, sarea, piperul, ceapa rosie taiata rondele dar si cu usturoiul zdrobit.
Se baga la cuptor, intr-un vas de ceramica sau intr-o tava mai inalta, pentru 20 de minute, la foc mare. Dupa aceste 20 de minute, se scoate vasul si se amesteca bine cartofii, pentru cei care au stat mai jos sa ajunga la suprafata si sa prinda si ei o crusta aurie. Peste inca 20 de minute se mai toarna cateva lingurite de ulei de masline pe deasupra, se mai pun inca doi catei zdrobiti de usturoi si se mai lasa inca 10 minute.
Este un preaparat folosit in special ca garnitura, insa poate fi consumat si de sine statator, in perioadele de post sau de catre vegetarieni.
Pofta buna!
Foto: foodblog.ro