De Ziua Nationala, prepara o ciorba de fasole cu sunca si tarhon!
Publicat pe 01.12.2010 la 14:59 Actualizat pe 01.12.2010 la 15:02
E pacat sa nu mancam romaneste chiar de Ziua Nationala! Euforia TV va propune astazi o reteta traditionala de ciorba de fasole cu sunca si tarhon, excelenta si pe frigul de afara.
Preparare: se pune intr-o ala adanca de ciorba o cana de boabe de fasole alba, tinuta o noaptea in apa, la inmuiat. Se adauga un litru de apa deasupra apoi se pune o buata de 400-500 grame de sunca afumata in apa si se da la fiert, la foc mediu. Se maruntesc apoi o ceapa mediu si un morcov si se pun in vas, dupa 15 minute de timp in care a fiert fasolea. Acelasi lucru se face si cu o jumatate de radacina de telina. Se pune capacul la oala si se continua fierberea.
Urmatorul pas: dupa inca 15 minute se scoate sunca afumata din oala si se taie cubulete marunte, apoi se pune inapoi in supa. In acest moment se ia o legatura de tarhon proaspat si se toaca marunt, apoi se adauga in supa. Separat apoi, in alta tigaie, se pune la incins ulei de floarea soarelui, apoi se adauga doua linguri de pasta de tomate, se pune si un polonic de supa din oala si se amesteca bine. Se pune apoi acest amestec peste ciorba din oala mare. Se asezoneaza cu sare si cu otet, dupa gust, se mai lasa 5 minute cu capacul, apoi supa este gata. Pofta buna!