Delicii cu mentă în crustă de ciocolată
Publicat pe 09.05.2014 la 15:02 Actualizat pe 09.05.2014 la 15:08
Vine sfârșitul de săptămână și ne dorim ceva delicios, ușor de preparat, care să îi uimească pe cei din jur. Chiar dacă aceste Delicii nu vor avea toate aceeași dimensiune, nu te îngrijora. Vor fi atât de delicioase încât nimeni nu va obseva. Dacă iubești menta sunt perfecte. Iar dacă nu îți place menta, poți înlocui cu orice altă aromă preferi.
Se amestecă siropul de porum cu zahărul, untul, menta, sarea și colorantul.
Se pune câte o măsură de zahăr pudră și se amestecă.
Din amestecul obținut se fac niște “chifteluțe” ce se pun într-o tavă acoperită cu hârtie de pergament.
Se acoperă cu o altă foaie de pergament și se dau la frigider 60-90 de minute.
Se topește ciocolata.
Fiecare bucată se ia cu o furculiță sau un băț de frigărui și se trece prin ciocolată.
Se pune pe hârtia de copt.
Dacă nu s-a luat îndeajuns de multă ciocolată, se repetă operațiunea.
Se lasă să se usuce bine, apoi se depozitează, până la servire, într-un recipient etanș.
Pot fi congelate, însă dacă se recurge la această metodă, se separă cu hârtie de pergament.