Din bucătăria franțuzească: Dulceață de ceapă roșie
Publicat pe 30.04.2015 la 12:20 Actualizat pe 06.01.2017 la 17:01
Dulceața de ceapă roșie este realizată după o renumită rețetă franțuzească folosită la diverse preparate!
„Pentru o dulceață bună trebuie o ceapă roșie nu foarte iute. Se pun într-o tigaie o cantitate egală de zahăr și de apă, se lasă să fiarbă până se caramelizează. Se evaporă apa și zahărul devine un caramel. Apoi se adaugă ceapa tăiată fideluță, se lasă circa 15 minute la fiert în caramel, după care se adaugă un pic de oțet balsamic. Se lasă să fiarbă în continuare până când se obține consistența dorită. Asta-i tot! Cine vrea ca dulceața de ceapă roșie să fi puțin picantă, poate pune și ardei iute", a explicat bucătarul Bebe Irina.
Citește articolul complet pe agerpres.ro!