Drob de pasăre în aluat

Publicat pe 18.04.2014 la 11:50 Actualizat pe 18.04.2014 la 12:33

1 Folosind o sită deasă, cerneţi intr-un bol mărişor făina. Imediat după

aceea tăiaţi untul cubuleţe cu latura de 1,5 cm, iar apoi bateţi uşor ouăle

intr-un bol mic.

2 Puneţi cubuleţele de unt şi sărea peste făină şi, folosind varful degetelor,

incorporaţi untul in făină. Această operaţiune vă poate lua aproximativ 6-

7 minute, dar şi mai mult dacă untul este foarte tare. Important este să

“lucraţi” untul pană cand aspectul compoziţiei devine “nisipos”.

3 In acest moment adăugaţi apa şi ouăle bătute, frămantand uşor

aluatul. Atenţie la ouă! S-ar putea să nu aveţi nevoie de toate1

4 Consistenţa aluatului, cand este gata, trebuie SĂ NU FIE

ELASTICĂ. Inveliţi aluatul in folie alimentară şi introduceţi-l pentru

30 de minute in frigider.

Prepararea drobului

1 Spălaţi şi curăţaţi de pieliţe ficăţeii şi spălaţi pieptul de pui.

2 Tăiaţi costiţa în fâşiuţe, pieptul de pui în cuburi, iar ficăţeii de pasăre în bucăţi mari.

3 Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o bucăţi, apoi radeţi morcovul.

4 Încingeţi cuptorul la 170°C, apoi ungeţi o tavă de chec cu puţin unt Folosind un sucitor, întindeţi aluatul .astfel încât să formaţi un dreptunghi ce poate fi aşezat în formă de chec şi să mai rămână margini.

5 Încingeţi o crăticioară cu untul rămas şi sotaţi la foc domol costiţa, apoi adăugaţi ceapa verde şi morcovul; după 2-3 minute adăugaţi pieptul de pui, iar mai apoi ficăţeii. Continuaţi până când ficăţeii s-au rumenit uşor, dar încă mai au puţin sânge în interior.

6 Lăsaţi soteul să se răcească timp de câteva minute, apoi amestecaţi-l cu ouăle bătute, verdeaţa tocată şi condimentele.

7 Introduceţi foaia de aluat în formă, în aşa fel încât să rămână margini ce vor acoperi umplutura, apoi umpleţi forma cu soteul de pui şi acoperiţi cu marginile de aluat rămase. Ungeţi cu ou bătut şi înţepaţi cu o furculiţă, din loc în loc, pentru a lăsa drobul să “răsufle”. Coaceţi drobul 35-40 de

minute, apoi verificaţi-l cu o scobitoare dacă este gata. Scoateţi-l din cuptor şi lăsaţi-l să se răcească în formă.

8 Serviţi drobul de pui cu smântână alături.

În articolul

Drob de pasăre în aluat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
a1.ro
Rezultate loto azi, 21 noiembrie 2024. Numerele câștigătoare la extragerile Loto 6/49, Joker, 5/40, Noroc de joi
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
MediCOOL
Expunerea la temperaturi foarte scăzute poate îmbunătăți calitatea somnului. Oamenii de știință au analizat efectele criostimulării
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
MediCOOL
Tuberculoza: simptome, transmitere și opțiuni de tratament
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x