Drob de pasăre în aluat

Publicat pe 18.04.2014 la 11:50 Actualizat pe 18.04.2014 la 12:33

1 Folosind o sită deasă, cerneţi intr-un bol mărişor făina. Imediat după

aceea tăiaţi untul cubuleţe cu latura de 1,5 cm, iar apoi bateţi uşor ouăle

intr-un bol mic.

2 Puneţi cubuleţele de unt şi sărea peste făină şi, folosind varful degetelor,

incorporaţi untul in făină. Această operaţiune vă poate lua aproximativ 6-

7 minute, dar şi mai mult dacă untul este foarte tare. Important este să

“lucraţi” untul pană cand aspectul compoziţiei devine “nisipos”.

3 In acest moment adăugaţi apa şi ouăle bătute, frămantand uşor

aluatul. Atenţie la ouă! S-ar putea să nu aveţi nevoie de toate1

4 Consistenţa aluatului, cand este gata, trebuie SĂ NU FIE

ELASTICĂ. Inveliţi aluatul in folie alimentară şi introduceţi-l pentru

30 de minute in frigider.

Prepararea drobului

1 Spălaţi şi curăţaţi de pieliţe ficăţeii şi spălaţi pieptul de pui.

2 Tăiaţi costiţa în fâşiuţe, pieptul de pui în cuburi, iar ficăţeii de pasăre în bucăţi mari.

3 Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o bucăţi, apoi radeţi morcovul.

4 Încingeţi cuptorul la 170°C, apoi ungeţi o tavă de chec cu puţin unt Folosind un sucitor, întindeţi aluatul .astfel încât să formaţi un dreptunghi ce poate fi aşezat în formă de chec şi să mai rămână margini.

5 Încingeţi o crăticioară cu untul rămas şi sotaţi la foc domol costiţa, apoi adăugaţi ceapa verde şi morcovul; după 2-3 minute adăugaţi pieptul de pui, iar mai apoi ficăţeii. Continuaţi până când ficăţeii s-au rumenit uşor, dar încă mai au puţin sânge în interior.

6 Lăsaţi soteul să se răcească timp de câteva minute, apoi amestecaţi-l cu ouăle bătute, verdeaţa tocată şi condimentele.

7 Introduceţi foaia de aluat în formă, în aşa fel încât să rămână margini ce vor acoperi umplutura, apoi umpleţi forma cu soteul de pui şi acoperiţi cu marginile de aluat rămase. Ungeţi cu ou bătut şi înţepaţi cu o furculiţă, din loc în loc, pentru a lăsa drobul să “răsufle”. Coaceţi drobul 35-40 de

minute, apoi verificaţi-l cu o scobitoare dacă este gata. Scoateţi-l din cuptor şi lăsaţi-l să se răcească în formă.

8 Serviţi drobul de pui cu smântână alături.

În articolul

Drob de pasăre în aluat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 februarie 2025. Gemenii se gândesc la viitor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
România, de trei zile sub un vortex polar. După gerul cumplit, vremea ne face o nouă surpriză
a1.ro
Cum arăta Raluca Bădulescu înainte să slăbească dramatic. La ce metode a apelat pentru a arăta ca acum
HelloTaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Catine
Cum să îmbunătățești igiena somnului pentru un stil de viață sănătos
useit.ro
Cercetătorii români au făcut o descoperire care poate rescrie istoria Europei. Ce au găsit în Munții Carpați
as.ro
Soţia lui Daniel Pancu a vorbit despre relaţia cu bărbatul vieţii sale. Destinul i-a readus unul lângă altul după două decenii
MediCOOL
Exerciții care încetinesc procesul de îmbătrânire. Te pot face să pari mai tânăr
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
DeParinti
Vârsta la care copiii sunt cei mai dificili: ce spun studiile și cum poți gestiona această etapă
MediCOOL
Test de infertilitate. Răspunde la 10 întrebări și află dacă ești la risc să nu poți avea copii
HelloTaste
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
x