Drob de pasăre în aluat

Publicat pe 18.04.2014 la 11:50 Actualizat pe 18.04.2014 la 12:33

1 Folosind o sită deasă, cerneţi intr-un bol mărişor făina. Imediat după

aceea tăiaţi untul cubuleţe cu latura de 1,5 cm, iar apoi bateţi uşor ouăle

intr-un bol mic.

2 Puneţi cubuleţele de unt şi sărea peste făină şi, folosind varful degetelor,

incorporaţi untul in făină. Această operaţiune vă poate lua aproximativ 6-

7 minute, dar şi mai mult dacă untul este foarte tare. Important este să

“lucraţi” untul pană cand aspectul compoziţiei devine “nisipos”.

3 In acest moment adăugaţi apa şi ouăle bătute, frămantand uşor

aluatul. Atenţie la ouă! S-ar putea să nu aveţi nevoie de toate1

4 Consistenţa aluatului, cand este gata, trebuie SĂ NU FIE

ELASTICĂ. Inveliţi aluatul in folie alimentară şi introduceţi-l pentru

30 de minute in frigider.

Prepararea drobului

1 Spălaţi şi curăţaţi de pieliţe ficăţeii şi spălaţi pieptul de pui.

2 Tăiaţi costiţa în fâşiuţe, pieptul de pui în cuburi, iar ficăţeii de pasăre în bucăţi mari.

3 Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o bucăţi, apoi radeţi morcovul.

4 Încingeţi cuptorul la 170°C, apoi ungeţi o tavă de chec cu puţin unt Folosind un sucitor, întindeţi aluatul .astfel încât să formaţi un dreptunghi ce poate fi aşezat în formă de chec şi să mai rămână margini.

5 Încingeţi o crăticioară cu untul rămas şi sotaţi la foc domol costiţa, apoi adăugaţi ceapa verde şi morcovul; după 2-3 minute adăugaţi pieptul de pui, iar mai apoi ficăţeii. Continuaţi până când ficăţeii s-au rumenit uşor, dar încă mai au puţin sânge în interior.

6 Lăsaţi soteul să se răcească timp de câteva minute, apoi amestecaţi-l cu ouăle bătute, verdeaţa tocată şi condimentele.

7 Introduceţi foaia de aluat în formă, în aşa fel încât să rămână margini ce vor acoperi umplutura, apoi umpleţi forma cu soteul de pui şi acoperiţi cu marginile de aluat rămase. Ungeţi cu ou bătut şi înţepaţi cu o furculiţă, din loc în loc, pentru a lăsa drobul să “răsufle”. Coaceţi drobul 35-40 de

minute, apoi verificaţi-l cu o scobitoare dacă este gata. Scoateţi-l din cuptor şi lăsaţi-l să se răcească în formă.

8 Serviţi drobul de pui cu smântână alături.

În articolul

Drob de pasăre în aluat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
a1.ro
Cea mai puternică rugăciune pentru Sfântul Gheorghe. Spune-o neapărat dacă treci prin momente dificile
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
Luna Roz 2024. Când apare și ce fenomen inedit va avea loc pe cer în același timp
as.ro
„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei”
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Doliu în lumea milionarilor din România! Un afacerist celebru, inclus în topul Forbes, s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani / FOTO
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x