Duelul Bucatarilor / Carpaccio de vita cu salata verde
Publicat pe 01.12.2010 la 16:14 Actualizat pe 01.12.2010 la 19:15
Jakob Haussman a pregatit carpaccio de vita - carne cruda de vita, in studioul emisiunii "Duelul Bucatarilor". Bucata de carne pentru aceasta reteta provine de la spatele vacii.
Preparare: din muschiul de vita se taie patru felii de 5 mm grosime, care apoi se acopera cu folie de plastic si se bate cu ciocanul de carne, pana devine subtire si se fragezeste. Se pun cele patru felii subtiri apoi pe farfurie, dupa care se prepara dressingul: intr-un vas de sticla se amesteca otet balsamic, mustar si ulei de masline.
Se da prin dressing apoi o frunza mare de salata verde, dupa care se asaza peste feliile de carne din farfurie. Pe deasupra se pun rosii cherry taiate in patru, apoi se stropeste toata farfuria cu ulei de masline, din loc in loc. Se presara sare si piper si se mai adauga patrunjel si parmezan. Pofta buna!
Urmareste emisiunea "Duelul Bucatarilor" in fiecare sambata seara, de la ora 19:00, doar pe Euforia TV!