Duelul Bucatarilor / Desert cu fructe caramelizate
Publicat pe 03.11.2010 la 13:58 Actualizat pe 03.11.2010 la 15:51
Jakob Haussman, gazda emisiunii "Duelul Bucatarilor", a fost ajutat de catre Anca Rusu sa prepare o delicioasa salata de fructe caramelizate.
Preparare: intr-un bol de sticla se amesteca iaurt gras cu mascarpone, apoi se adauga zeama de lamaie, de la o lamaie. Se adauga apoi doua linguri de miere si se amesteca totul bine, pana cand se omogenizeaza. Se toaca marunt de tot apoi firicele de rozmarin, care se adauga in sosul de iaurt.
Se trece apoi la prepararea fructelor, care se vor taia in felii subtiri: banana, pruna, piersica, ananasul, in timp ce para se taie in doua. Se stropeste totul apoi cu zeama de la o lamaie stoarsa si se amesteca bine de cateva ori. Se presara zahar apoi se pune tava plina de fructe la cuptor, timp de 12-15 minute, la foc mare, pana cand se caramelizeaza.
La final, fructele caramelizate se servesc alaturi de sosul dulce de iaurt, si cu putin rozmarin. Pofta buna!
Urmareste emisiunea "Duelul Bucatarilor" in fiecare sambata seara, de la ora 19:00, doar pe Euforia TV!