Duelul Bucatarilor / Piept de rata cu sos de ciocolata

Publicat pe 09.11.2010 la 17:58 Actualizat pe 09.11.2010 la 19:58

Piept de rata cu sos de ciocolata

Jakob Haussman a pregatit in studioul emisiunii "Duelul Bucatarilor" o reteta de piept de rata in sos de ciocolata.

Preparare: e nevoie de un piept mare de rata, cu piele cu tot, care se cresteaza de cateva ori, cu un cutit bun, pe partea cu pielea, pentru ca grasimea sa se scurga la prajire. Se asezoneaza cu sare si cu piper. Se incinge bine o tigaie, fara a se mai adauga nici un pic de ulei, si se pune pieptul de rata la prajit, pe partea cu pielea. Dupa 3 minute de prajit pe partea cu pielea, se intoarce pe partea cealalta. Dupa inca 3 minute se scoate din tigaie, se infasoara in folie de aluminiu si se baga la cuptor, 6-7 minute, la 100 de grade, nu mai mult.


Pentru sos se lucreaza cu un ardei iute proaspat, caruia insa i se indeparteaza semintele. Apoi se rupe in cubulete o tableta de ciocolata neagra. In tigaia in care s-a fript pieptul de rata se toarna 100 ml de vin rosu, apoi se adauga ardeiul iute taiat foarte marunt, putina miere, ciocolata maruntita si se lasa sa scada putin, amestecandu-se.

La final se pune sosul de ciocolata pe farfurie, bucatile de piept de rata langa si se decoreaza farfuria cu o ramurica de rozmarin data prin sosul de ciocolata. Pofta buna!

Urmareste emisiunea "Duelul Bucatarilor" in fiecare sambata seara, de la ora 19:00, doar pe Euforia TV!

În articolul

Duelul Bucatarilor / Piept de rata cu sos de ciocolata

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x