Duelul Bucatarilor / Piept de rata cu sos de ciocolata
Publicat pe 09.11.2010 la 17:58 Actualizat pe 09.11.2010 la 19:58
Jakob Haussman a pregatit in studioul emisiunii "Duelul Bucatarilor" o reteta de piept de rata in sos de ciocolata.
Preparare: e nevoie de un piept mare de rata, cu piele cu tot, care se cresteaza de cateva ori, cu un cutit bun, pe partea cu pielea, pentru ca grasimea sa se scurga la prajire. Se asezoneaza cu sare si cu piper. Se incinge bine o tigaie, fara a se mai adauga nici un pic de ulei, si se pune pieptul de rata la prajit, pe partea cu pielea. Dupa 3 minute de prajit pe partea cu pielea, se intoarce pe partea cealalta. Dupa inca 3 minute se scoate din tigaie, se infasoara in folie de aluminiu si se baga la cuptor, 6-7 minute, la 100 de grade, nu mai mult.
Pentru sos se lucreaza cu un ardei iute proaspat, caruia insa i se indeparteaza semintele. Apoi se rupe in cubulete o tableta de ciocolata neagra. In tigaia in care s-a fript pieptul de rata se toarna 100 ml de vin rosu, apoi se adauga ardeiul iute taiat foarte marunt, putina miere, ciocolata maruntita si se lasa sa scada putin, amestecandu-se.
La final se pune sosul de ciocolata pe farfurie, bucatile de piept de rata langa si se decoreaza farfuria cu o ramurica de rozmarin data prin sosul de ciocolata. Pofta buna!
Urmareste emisiunea "Duelul Bucatarilor" in fiecare sambata seara, de la ora 19:00, doar pe Euforia TV!