Duelul Bucatarilor / Snitel de tofu pe pat de legume
Publicat pe 10.12.2010 la 11:18 Actualizat pe 14.12.2010 la 12:01
Jakob Haussman a pregatit in studioul emisiunii "Duelul Bucatarilor" o reteta vegetariana: Snitel de tofu pe pat de legume.
Preparare: se ia o bucata de tofu si se marineaza cu sos teriyaki, pentru 20 de minute minimum. O alta bucata de tofu se taie bucatele, se pune intr-un bol de sticla si se acopera cu sos worcester. Intre timp s etaie cubulete un ardei gras rosu, un dovlecel, un morcov si ceapa, dar si o rosie.
Urmatorul pas: se incalzeste ulei de masline intr-o oala mica, apoi se pun la sotat ceapa si usturoi. Se adauga si ardeiul, morcovii si rosia, iar dupa un minut si dovlecelul si sosul de rosii. Se amesteca bine si se lasa la foc mediu 5 minute, dupa ce se adaiga 2-3 frunze tocate de busuioc proaspat.
Dupa ce tofu s-a marinat se pune la prajit, in ulei de masline incins, insa se da focul mai mic. In alta tigaie se pun la prajit cubuletele marinate in sos worcester. Se adauga cate o rosie cherry in fiecare tigaie. La final de tot, se serveste snitelul de tofu langa amestecul de legume. Pofta buna!
Urmareste emisiunea "Duelul Bucatarilor" in fiecare sambata seara, de la ora 19:00, doar pe Euforia TV!