Duelul Bucatarilor / Supa crema de dovleac
Publicat pe 16.11.2010 la 18:05 Actualizat pe 16.11.2010 la 22:33
Jakob Haussman a pregatit in studioul emisiunii "Duelul Bucatarilor" o supa crema de dovleac, potrivita pentru acest sezon de toamna.
Preparare: se ia un dovleac de dimensiune medie si se taie in doua, apoi se scot semintele din interior. Se taie mai multe bucati carora li se scoate coaja apoi se taie in bucati si mai mici. Se incinge o tigaie cu putin ulei de masline in care se pun semintele de dovleac la prajit, cateva minute.
Se taie jumatate de tulpina de praz si jumatate de morcov, in bucati mici. La fel si cu un cartof de dimensiune medie si cu o ceapa medie. Acelasi lucru se procedeaza cu un catel de usturoi. Intr-o cratita (oala de ciorba mai mica) se incalzeste ulei de masline, apoi se pun ceapa, usturoiul, dar si restul de legume maruntite. Dupa un minut se adauga si dovlecelul maruntit si se amesteca bine. Se toarna un pahar de vin alb si 1,5 litri de supa clara de legume. Se pune capacul la oala si se lasa sa fiarba la foc mediu pentru 25 de minute.
Separat, intr-o alta tigaie se pun la prajit doua subtiri felii de kaizer, care se scot apoi pe un prosop de hartie, pentru a se scapa de excesul de grasime. Se taie marunt doua-trei frunze de busuioc si se adauga peste supa. Se bate apoi supa cu blenderul de mana pana se obtine o crema portocalie, foarte omogena. Se serveste alaturi de feliile de kazier prajite mai devreme.
Pofta buna!