Duelul bucatarilor / Supa de patrunjel cu crutoane
Publicat pe 25.02.2011 la 18:21 Actualizat pe 25.02.2011 la 19:16
Jakob Haussmann a pregatit la Euforia TV, la emisiunea Duelul Bucatarilor, o reteta de supa de patrunjel.
Preparare: Se folosesc doua legaturi mari de patrunjel, aproximativ 150 de grame, care se tin un minut in apa fierbinte, pentru a se inmuia, apoi se scot si se scurg.
Se pune patrunjelul in blender apoi se adauga 150 ml de apa fierbinte peste el. Se bate bine cu blenderul apoi se toarna continutul intr-o oala pe foc, alaturi de alti 300 ml de apa.
Se pun si 180-200 ml de smantana lichida si se lasa la fiert, condimentandu-se cu piper si storcandu-se jumatate de lamaie. Se presara oregano uscat.
Separat, se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie, se sparg cativa catei de usturoi si se pun pentru aroma si se adauga si un cubulet de unt. Se taie apoi patru bucati de felie de paine in forma triunghiulara si se pun in tigaie, pentru a se rumeni pe ambele parti.
La final se serveste supa de patrunjel alaturi de crutoanele de paine. Pofta buna!