Euforia Cuisine / Bomboane si lapte din pasta de susan
Publicat pe 24.10.2010 la 16:47 Actualizat pe 14.12.2010 la 12:11
Cristina a pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" bomboane si lapte din tahini (susan) - o reteta de inspiratie orientala. Este un preparat care nu necesita metodele calde de gatit si care este recomandat in special copiilor.
Preparare: se toarna pasta lichida de tahini (pasta de susan) intr-un bol de sticla, iar peste se adauga praf de carob - este un inlocuitor excelent pentru cacao. Se pune apoi si miere - in functie de cat de dulci se doresc a fi bomboanele. Se amesteca bine cu o lingura pana se omogenizeaza complet ingredientele. Apoi, cu mana se formeaza mici bilute, care se dau prin fulgi de nuca de cocos.
Laptele de susan se face din pasta de susan peste care se adauga de 4-5 ori mai multa apa: la 100 de grame de pasta de susan. Optional se poate indulci cu zahar sau miere, dar se poate adauga si o bucata de banana. Se amesteca totul cu blenderul de mana.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!