Euforia Cuisine / Bruschette din focaccia cu ton
Publicat pe 21.03.2011 la 14:20 Actualizat pe 21.03.2011 la 15:51
Chef Cezar si Florin, bucatar la restaurantul Aqua din Bucuresti, au pregatit la Euforia Cuisine o reteta italieneasca: bruschette din foccacia, cu ton.
Preparare: Mai intai se face aluatul de focaccia - exact ca blatul de pizza, din faina, drojdie, apa, ulei de masline, sare. I se dau apoi gauri cu furculita, pentru a nu se umfla, si se unge cu putin ulei de masline pe toata suprafata. Se baga la cuptor apoi, 3-4 minute, la 220 de grade.
Se face apoi un amestec din carne de ton, morcov, porumb, zeama de lamaie, ulei de masline.
Cand focaccia este gata se taie fie in triunghiuri, fie in patrate, apoi se pune din amestecul de ton cu legume peste acestea. Se decoreaza cu putine masline. Pofta buna!
Urmareste emisiunea Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!