Euforia Cuisine / Calamari umpluti
Publicat pe 09.11.2010 la 10:38 Actualizat pe 09.11.2010 la 15:52
Chef Cezar si Stavros, bucatar-sef la restaurantul Zorba Grecul din Capitala, au pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" o reteta greceasca foarte gustoasa, dar si speciala: calamari umpluti. Cu ce? Ramane sa aflati in urmatoarele minute!
Preparare: pentru aceasta reteta e nevoie de calamari proaspeti, pe care ii gasimi in marile centre comerciale. Se curata bine, sub jet de apa, scotand capul (tentaculele) dar si corpul interior, foarte asemanator cu o bucata lunga de plastic incolor. In trecut coloana interioara a calamarului era folosita pentru scris, asa cum se folosea si pana de gasca sau de rata. Dupa ce s-au curatat, se introduc capul si tentaculele in corpul principal al calamarului.
Pasul urmator: se pune la incalzit ulei de masline extravirgin intr-o tigaie, apoi se pun calamarii umpluti. Se ung apoi la suprafata calamarii cu mustar simplu si se acopera tigaia cu un capac. Dupa 2 minute se adauga un pahar de vin alb demisesc si se pune iarasi capacul. Dupa alte 2-3 minute se asezoneaza cu sare si cu piper si se intorc pe partea cealalta.
La final se scot pe o farfurie, unul langa altul, si se mai pune zeama din tigaie peste ei, plus putin ulei de masline proaspat. Se presara acum si patrunjel proaspat, maruntit. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!