Euforia Cuisine / Calcan cu legume innabusite
Publicat pe 27.01.2011 la 12:36 Actualizat pe 27.01.2011 la 12:37
Reteta de astazi este una pe baza de peste (calcan la cuptor) si este prezentata de catre Tudorita, bucatar la restaurantul Lotca din Bucuresti.
Preparare: Calcanul se asezoneaza cu sare si piper, se unge cu ulei de masline, apoi se da la cuptor, la temperatura medie (in jur de 160 de grade).
Intre timp se face garnitura de legume: se taie julien o jumatate de vanata, un dovlecel, un ardei gras rosu, unul galben, ciuperci mari champignions, rosii. Apoi toate aceste legume taiate se pun intr-o tigaie si se calesc un unt incins, asezonandu-se totul cu sare si cu piper. Legumele se calesc 10-12 minute, pana se inmoaie.
Dupa ce calcanul este gata se serveste alaturi de legumele innabusite, si se presata patrunjel proaspat. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!