Euforia Cuisine / Caprioara cu fructul dragonului
Publicat pe 13.10.2010 la 12:02 Actualizat pe 13.10.2010 la 13:27
Dragos si Stefan Bercea, bucatari la Complexul Cabana Vanatorilor din Predeal, au pregatit pentru "Euforia Cuisine" o reteta speciala: caprioara cu fructul dragonului - o reteta cu influente chinezesti dar cu vanat....romanesc.
Preparare: se foloseste "fructul dragonului" - un fruct exotic, caruia i se scoate pulpa, cu ajutorul unei linguri, apoi se taie in cuburi mici. Apoi, pulpa de caprioara se taie in bucati mici, pentru a fi folosite la tocanita de caprioara, si se presara cu putin amidon (pentru a forma un strat protector). Separat, fasolea verde se taie in lungimi de 2-3 cm, ardeii grasi in cubulete. Se pun la sotat apoi, in tigaia incinsa, usturoiul, ceapa si ghimbirul, alaturi de ardei, fasole verde. La final de tot se adauga si otet de orez - nu trebuie pus la inceput fiindca poate intari alimentele. In fine, se adauga cubulete de fruct al dragonului si se amesteca bine.
Se pune si carnea de caprioara la prajit, in putin ulei, iar cand aceasta s-a rumenit se adauga peste amestecul de legume si fruct al dragonului din tigaie. La momentul servirii, se pun pe farfurie cele doua jumatati scobite de fruct al dragonului, iar in cavitatile acestora se adauga amestecul de legume si caprioara din tigaie.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!