Euforia Cuisine / Cataif
Publicat pe 04.12.2010 la 16:33 Actualizat pe 14.12.2010 la 12:03
Naciye, bucatar al Ambasadei Turciei in Romania, pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine, o reteta de desert traditional turcesc.
Preparare: se topese un pachet de unt pentru o jumatate de kilogram de cataif. Se amesteca cele doua ingrediente, iar jumatate din compozitia obtinuta se pune in tava unsa si se preseaza bine. Peste ea se adauga 250 grame de nuci pisate sau fistic, iar apoi, din nou un strat de cataif cu unt. Se preseaza foarte bine si sa da la cuptor la 180 de grade, timp de 25 de minute.
Siropul: se pun intr-o oala 4 pahare de zahar, 4 pahare de apa si sucul la o jumatate de lamaie. Se pune la fiert, iar dupa ce da in clocot se mai lasa sa fiarba 5 minute. Se scoate prajitura de la cuptor, se insiropeaza si se serveste imediat. Poate fi decorata cu frisca si fistic.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!