Euforia Cuisine / Cheesecake cu fructe de padure

Publicat pe 26.10.2010 la 10:28 Actualizat pe 04.01.2011 la 14:17

Cheese cake cu fructe de padure

Iulia Creanga si Mihai Covaci, bucatar la restaurantul Signature, au pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" un desert gustos, la mare moda: cheesecake cu fructe de mare, 6-8 portii.

Preparare: prima oara se realizeaza blatul - se sparg 3 oua (separandu-se insa albusul de galbenus, in vas punandu-se albusurile) si se amesteca bine, cu telul, albusurile, si se adauga 3 linguri de zahar. Separat, cele 3 galbenusuri se bat si ele, apoi se adauga peste spuma de albusuri. Se pun si 3 linguri pline de faina si se omogenizeaza, dupa care tot amestecul se muta in alta cratita, care are la baza hartie de copt. Se da acest vas la cuptor, la 200 de grade, pentru 4-5 de minute.

Urmatorul pas: branza mascarpone se mixeaza impreuna cu branza de vaci dulce, se pun 3 linguri de zahar alb, 50 grame zahar vanilat, 3 oua, esenta de vanilie si putina coaja rasa de lamaie. Se amesteca totul un pic apoi se adauga 6 linguri de faina si se amesteca iar. Se scoate din cuptor vasul in care s-a facut blatul si se adauga deasupra amestecul de branza. Se da la cuptor vasul, la 200 de grade, pentru 45 de minute. Cand se scoate se lasa 30 de minute sa se raceasca!

Separat, intr-o tigaie se pune un amestec de fructe de padure (zmeura, mure, afine, etc) se adauga putin zahar si se amesteca, pana la topirea zaharului. Se pune acest amestec apoi peste blatul de faina si branza realizat mai devreme si racit intre timp. Se decoreaza cu frunze de menta proaspata. Pofta buna!

Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!

În articolul

Euforia Cuisine / Cheesecake cu fructe de padure

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
as.ro
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x