Euforia Cuisine / Cheesecake cu fructe de padure
Publicat pe 26.10.2010 la 10:28 Actualizat pe 04.01.2011 la 14:17
Iulia Creanga si Mihai Covaci, bucatar la restaurantul Signature, au pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" un desert gustos, la mare moda: cheesecake cu fructe de mare, 6-8 portii.
Preparare: prima oara se realizeaza blatul - se sparg 3 oua (separandu-se insa albusul de galbenus, in vas punandu-se albusurile) si se amesteca bine, cu telul, albusurile, si se adauga 3 linguri de zahar. Separat, cele 3 galbenusuri se bat si ele, apoi se adauga peste spuma de albusuri. Se pun si 3 linguri pline de faina si se omogenizeaza, dupa care tot amestecul se muta in alta cratita, care are la baza hartie de copt. Se da acest vas la cuptor, la 200 de grade, pentru 4-5 de minute.
Urmatorul pas: branza mascarpone se mixeaza impreuna cu branza de vaci dulce, se pun 3 linguri de zahar alb, 50 grame zahar vanilat, 3 oua, esenta de vanilie si putina coaja rasa de lamaie. Se amesteca totul un pic apoi se adauga 6 linguri de faina si se amesteca iar. Se scoate din cuptor vasul in care s-a facut blatul si se adauga deasupra amestecul de branza. Se da la cuptor vasul, la 200 de grade, pentru 45 de minute. Cand se scoate se lasa 30 de minute sa se raceasca!
Separat, intr-o tigaie se pune un amestec de fructe de padure (zmeura, mure, afine, etc) se adauga putin zahar si se amesteca, pana la topirea zaharului. Se pune acest amestec apoi peste blatul de faina si branza realizat mai devreme si racit intre timp. Se decoreaza cu frunze de menta proaspata. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!