Euforia Cuisine / Chiftelute moldovenesti in sos
Publicat pe 11.02.2011 la 14:24 Actualizat pe 11.02.2011 la 15:28
Iulia Creanga si Liliana, de la restaurantul Taverna Magura din Bacau, au pregatit pentru emisiunea "Euforia Cuisine" o reteta clasica de chiftelute moldovenesti.
Mod de preparare: Se toaca marunt verdeata (patrunjelul), apoi se pune sare peste amestecul de carne, usturoi pisat, piper negru macinat. Se curata apoi doi cartofi de coaja si se dau prin razatoare, apoi se amsteca impreuna cu carnea cu condimente, adaugandu-se si doua oua.
Se incinge ulei de floarea soarelui apoi se fac forme de chiftelute mai mari si mai plate si se pun la prajit. Dupa ce se prajesc chiftelutele, se scot din tigaie si se pun pe farfuria de servit.
Intre timp se taie o ceapa alba marunt si se pune la sotat intr-o oala cu ulei incins. Se adauga doua linguri de pasta de ardei (ardei tocat marunt si amestecat cu sos de rosii).
Se pune apoi si suc de rosii clasic, cam 100 ml, cand amestecul din oala fierbe si se presara cimbru, patrunjel, marar si foi de fain, pentru o aroma speciala.
Spre final se adauga chiftelutele prajite mai devreme, ca sa capete si ele un gust aparte. Cand sosul este aproape gata se adauga 2-3 catei de usturoi, ca sa se infuzeze totul cu aroma acestuia. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!