Euforia Cuisine / Ciuperci sote cu ou
Publicat pe 20.11.2010 la 20:33 Actualizat pe 20.11.2010 la 20:51
Nicolai a pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" o reteta de oua cu ciuperci sote, potrivita pentru cei care nu sunt mari iubitori de carne dar nu sunt nici vegetarieni.
Preparare: avem nevoie de ciuperci pleurotus, care sunt mai largi, si care se rup in bucati mai mari. Separat ina se folosesc si ciuperci champignion, care se taie lamele. Se pune un cubulet de unt la incins intr-o tigaie, in care apoi se adauga o jumatate de ceapa rosie taiata marunt. Se pun si 2-3 catei de usturoi taiati marunt.
Intr-o cratita cu apa fierbinte se pun doua oua la fiert, timp de 4 minute, pana se fac moi. Intre timp se adauga ciupercile in tigaia in care se afla deja ceapa si usturoiul maruntit. Se asezoneaza cu sare si se adauga putina supa de legume (zeama in care s-au fiert legume), apoi se adauga putin patrunjel maruntit. La final se adauga ouale peste ciupercile sotate si se decoreaza cu cateva frunze de patrunjel. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!