Euforia Cuisine / Ciuperci umplute cu somon fume
Publicat pe 31.08.2010 la 22:05 Actualizat pe 31.08.2010 la 23:57
Bucatarul Gales Zenoviu a venit la Euforia TV pentru a arata cum se gatesc ciuperci umplute cu somon afumat.
Preparare: Somonul afumat se taie in bucati marunte, iar ciupercile se curata de invelisul exterior, apoi se dau cu putina sare, acest lucru facand ca ele sa se inmoaie mai repede. Se umple apoi cavitatea interioara a fiecarei ciuperci cu somonul afumat maruntit. Separat, se bate un ou cu putina apa, sare si piper. Apoi se trece fiecare ciuperca prin ou batut si prin pesmet, aflat separat, in alt vas.
Ciupercile se pun apoi la prajit in uleiul incins, cu cavitatea interioara umpluta cu somon in jos. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa la prajit pentru 7 sau 8 minute. Se scot apoi pe un servetel de bucatarie, se curata bine uleiul, apoi se taie pe din doua, obtinandu-se doua jumatati de ciuperca umpluta cu somon afumat.
Pofta buna!