Euforia Cuisine / Cotlet de miel in crusta de hrean
Publicat pe 01.11.2010 la 16:02 Actualizat pe 01.11.2010 la 18:08
Petre, bucatar-sef la restaurantul Cautis din Azuga, a pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" o reteta de miel in crusta de hrean.
Preparare: doua cotlete de miel se spala bine, apoi se usuca cu un servetel de bucatarie, si se asezoneaza cu sare si cu piper, punandu-se apoi la prajit un pic, in tigaia incinsa cu ulei de masline, pe ambele parti, pana se rumenesc unifrom. Separat, se trece la realizarea crustei de hrean: intr-un bol mic se pun 10-15 grame de unt, apoi o lingura de pesmet, o lingura de hrean proaspat ras, putina menta proaspata - si se amesteca totul bine, adaugandu-se sare si piper.
Se toaca apoi marunt o ceapa medie, pentru garnitura de spanac. In tigaia in care s-a facut mielul se adauga un cubulet de unt, si se adauga ceapa tocata, pentru a se cali. Dupa aceea se adauga spanacul fiert inainte (sau congelat) si se amesteca bine.
Dupa ce cotletele s-au rumenit se scot si se ung cu pasta de hrean si unt iar apoi se asaza intr-o tava unsa cu ulei de masline care se introduce 10 minute la cuptorul incins la 180/190 de grade.
La final, cotletele se servesc alaturi de orez fiert si ganitura de spanac, dar si de rosii cherry. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!