Euforia Cuisine / Cotlet de somon cu sos olandez
Publicat pe 03.09.2010 la 10:42 Actualizat pe 14.09.2010 la 16:10
Liviu Onica, bucatar-sef la restaurantul Edelweiss din Poiana Brasov, a gatit la Euforia Cuisine cotlet de somon cu sos olandez.
Preparare: cotletul de somon se asezoneaza cu sare, piper si praf de ghimbir, apoi se pune la prajit in tigaie, in unt incins, urmand a fi gata in aproximativ doua minute, pentru fiecare parte. Cand este aproape gata, cotletul de somon se presara cu putin marar tocat. Amestecul de fructe de mare, fierte inainte, se incalzesc acum in alta tigaie, tot in unt incins, iar spre final se adauga sosul olandez (preparat anterior din galbenusuri de oua si unt).
Legumele mexicane (mix de orez, porumb, ardei, morcovi, mazare) se trag un pic la tigaie, pentru a se incalzi, fiind asezonate cu sare, piper si putin zahar, si pregatite in unt. Se incepe montarea farfuriei: se pun cateva felii de lamaie intr-un colt, cotletul de somon pe centru, fructele de mare in sos olandez peste somon, iar amestecul de legume mexicane pe langa somon si fructele de mare.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!