Euforia Cuisine / Cotlete de berbecut cu ceapa tempura
Publicat pe 07.04.2011 la 17:29 Actualizat pe 07.04.2011 la 18:42
Carnea de miel este mai pretentioasa decat alte tipuri de carne pentru ca necesita fie marinare sau condimentare speciala, pentru a-i atenua gustul specific.
Preparare: Intr-o tigaie se pune mult ulei de floarea soarelui la incins, iar in cealalta tigaie se pune ulei de masline. Carnea sa sareaza si pipereaza, se presara pe ele verdeturi proaspete rupte cu mana. Intr-un castron se bate un ou cu 250 ml apa rece si faina alba cat cuprinde. Se amesteca bine cu telul. Intre timp se taie capetele de la ceapa verde, se trece fiecare fir prin tempura si se calesc i baia ulei.
Cotletele de berbecut se calesc in uleiul de masline pe ambele parti, avand grija sa nu se usuce. Se amesteca mierea cu soia si se face un sos. Cotletele prajite se ung cu mustar fin de masa si se trec prin crutoanele sfaramate. Se pun feliile imbracate in crusta de paine pe o farfurie, langa ele tempura de ceapa. Se servesc cu sosul de soia.
Pofta buna!
Urmareste emisiunea Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!