Euforia Cuisine / Crap pescaresc la cuptor
Publicat pe 22.02.2011 la 13:34 Actualizat pe 22.02.2011 la 13:40
Nicolai si invitatul sau, Stelian, au pregatit la Euforia TV o reteta clasica romaneasca pe baza de peste: crap pescaresc la cuptor, cu multe legume si vin alb.
Preparare: Se taie rondele o ceapa rosie si se pune la sotat in ulei de masline incins, dupa care se adauga telina, taiata fasii lungi, morcovi taiati in bucati mari.
Se amesteca doua-trei minute apoi se adauga vin alb, si se pun cativa catei de usturoi, dar si doua linguri de pasta de tomate si putina apa.
Intre timp, se unge o tava cu ulei de floarea-soarelui, dupa care se asterne un pat din legumele sotate mai devreme. Deasupa se pun bucati mari de crap, cu partea cu solzi in sus, dupa care se mai toarna putin ulei si se presara sare grunjoasa.
Se da toata tava la cuptor, 25 de minute la 120 de grade. La final se serveste preparatul alaturi de patrunjel verde. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!