Euforia Cuisine / Creveti cu orez si lapte de cocos
Publicat pe 07.10.2010 la 19:20 Actualizat pe 07.10.2010 la 21:45
Nicolai a pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" creveti cu orez si cu lapte de cocos - o reteta exotica si foarte gustoasa.
Preparare: se pun crevetii proaspeti in tigaia incinsa cu putin ulei de masline si se asteapta pana devin roz, cateva minute. Cand se fac crevetii se adauga putin usturoi maruntit, un cubulet de unt si patrunjel proaspat. Plus putina zeama de lamaie.
Intr-o alta tigaie se calesc telina si morcovii, taiati cubulete mici - tot in ulei de masline (dar se poate folosi si unt). Se adauga si orezul, prefiert inainte. Dupa un minut se pune si o lingura de lapte de cocos - care sa dea o aroma speciala.
La final, amestecul de orez, morcovi, telina si lapte de cocos se pune intr-o forma rotunda, care se rastoarna peste farfurie, iar crevetii sotati in ulei de masline, cu usturoi si patrunjel se asaza alaturi.
Pofta buna!