Euforia Cuisine / Creveti cu usturoi si mere la gratar cu broccoli
Publicat pe 13.01.2011 la 18:51 Actualizat pe 13.01.2011 la 20:04
Marian, bucatar-sef la restaurantul Signature, a pregatit o reteta inedita de creveti cu usturoi si mere la gratar cu garnitura de broccoli.
Preparare: se pune la incins ulei de masline, se adauga un catel de usturoi taiat marunt, apoi putin patrunjel tocat marunt si o lingurita de pasta de ardei iute. Se adauga apoi crevetii si se lasa un minut sa sa prajeasca.
Intre timp, se taie in mai multe bucati un broccoli mare si se pune la fiert, in apa clocotita cu sare. Se adauga un paharel de coniac peste un minut si se lasa sa iasa alcoolul: atentie la flacari, e posibil sa apara. Se mai ia un polonic de zeama de la broccoli se se adauga peste creveti, pentru a da acestora un sos.
Se curata apoi de coaja un mar, i se scot samburii, apoi se taie in feliute subtiri, pe toata circumferinta. Se pun pe gratar si se fac pe ambele parti, iar la final se asaza pe farfuria de servit. Deasupra se asaza crevetii facuti in tigaie, iar langa buchetelele de broccoli fierti. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!