Euforia Cuisine / Duet de caprioara si curcan
Publicat pe 22.10.2010 la 12:40 Actualizat pe 22.10.2010 la 14:04
Dragos si Stefan Bercea, de la Cabana Vanatorilor din Predeal, au pregatit o reteta vanatoreasca - duet de caprioara cu curcan. Atentie - este un preparat care a fost servit Summitului NATO de la Bucuresti din 2009!
Preparare: se ia o bucata lunguiata de piept de curcan si se cresteaza de cateva ori. Acelasi lucru se face apoi si cu o bucata de pulpa de caprioara - e nevoie de o portie asemanatoare, la marime, cu pieptul de curcan. Apoi - cele doua bucati de carne se impreuneza, formand o portie. Separat, pe o folie de aluminiu se asaza felii de costita, una langa alta, si se asezoneaza cu piper si cu putina sare. Se asaza deasupra ruloul de curcan si caprioara, se presara cimbrisor, apoi se ruleaza bine folia de aluminiu, strangand bine preparatul. Se incinge o tigaie si se asaza ruloul in aluminiu pe tigaie, insa doar cateva minute - dupa aceea se baga ruloul la cuptor, pentru 25 de minute, la foc mediu spre mare. Cand carnea este aproape gata, cam dupa 15-17 minute, se adauga in tava si cateva rosii cherry, si se mai lasa 8-10 minute.
In paralel se realizeaza garnitura, o tocanita de ciuperci: se toaca rondele jumatate de ceapa, se taie tot rondele ciuperci proaspete. Intr-o tigaie incinsa cu putin unt, se pune la prajit putina costita, apoi se adauga ceapa si ciupercile. Se adauga o lingura mare de smantana lichida, poate chiar doua. Apoi se pot adauga arpagic verde, ceapa verde - pentru arome. Se amesteca bine, se asezoneaza cu sare si cu piper.
La final, tocanita e ciuperci va sta intr-o parte, rosiile cherry langa tocanita, iar ruloul de caprioara si de curcan se taie in felii de cativa centimetri grosime si se asaza in mijlocul farfuriei.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!