Euforia Cuisine / Duet de vita cu pui si dulceata de ceapa
Publicat pe 03.05.2011 la 09:54
Vlad Florea, bucatar la restaurantul Softa din Bacau prezinta in cadrul emisiunii Euforia Cuisine o reteta ce imbina carnea de pui cu cea de vita si aroma dulce a dulcetii de ceapa.
Preparare: Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline. Se transeaza muschiul de vita, se asezoneaza cu sare, cimbru si putin piper multicolor. Se pune 2-3 minute la prajit. Se sectoneaza si pieptul de pui. Se intind cateva felii de bacon in care se vor rula puiul si vita. Peste bacon se pune o fasie de pui si cateva frunze de bacon, apoi bucata de vita prajita. Se ruleaza si se da 2-3 minute in tigaie la prajit pentru a i se da o crusta. Apoi se scoate si se da la cuptor timp de cateva minute.
Un ibric se pune pe foc la incins si in el se pune unt la topit. Ceapa rosie se taie pestisori si se pune la prajit in unt. Se adauga putina miere pentru caramelizare. Intre timp, cartofii fierti se taie rondele. Intr-un castron se pune smantana dulce grasa, parmezan si un ou. Se amesteca bine cu o furculita. In sosul de ceapa se adauga si otetul balsamic si putin vin alb.
Intr-o tava se asaza cartofii, apoi putin sos de smantana, dulceata de ceapa, apoi iar o felie de cartof, sos alb si ceapa, pana cand se termina ingredientele. Se da la cuptor pentru 4-5 minute.
Pe o farfurie se pune un strat de parmezan peste care se adauga ruloul de carne. Alaturi se asaza turnuletul din cartofi. Pofta buna!
Urmareste emisiunea Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!