Euforia Cuisine / Ficat de gasca in crusta de nuca
Publicat pe 15.10.2010 la 15:32 Actualizat pe 15.10.2010 la 16:29
Chef Cezar a pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" ficat de gasca in crusta de nuca - un preparat special, pretentios, insa foarte gustos.
Preparare: ficatul de gasca nu are nevoie de ulei sau de unt pentru a fi gatit, fiindca este foarte gras deja. Trebuie tinut la frigider inainte de a fi taiat, apoi se feliaza cu ajutorul unui cutit usor incalzit. Se toaca apoi marunt mai mult miez de nuca, acesta punandu-se apoi un pic la prajit intr-o tigaie incinsa. Dupa ce e rumenit miezul de nuca se foloseste pentru a fi impregnat in feliile de ficat de gasca. Se pun apoi feliile de ficat de gasca in tigaia incinsa, fara nici un pic de ulei. Dupa ce s-au facut pe ambele parti, bucatile de ficat de gasca in crusta de nuca se dau la cuptor, pentru doua minute, la temperatura ridicata.
Se realizeaza apoi salata de mar cu spanac - se foloseste zeama de la decongelarea fructelor de padure, care se stropeste cu putin ulei de masline, putina sare de mare. Marul se taie julien, iar frunzele de spanac se pun la jumatatea farfuriei. Marul se asaza peste spanac si se stropeste totul cu 2-3 lingurite de zeama de la fructele de padure decongelate.
Intr-o alta tigaie se topeste putin zahar pana se caramelizeaza, apoi se adauga fructe de padure decongelate si se amesteca bine. Cand e gata, compotul gros se adauga langa salata de spanac si mar. In fine, se scot din cuptor bucatile de ficat de gasca si se pun peste salata din farfurie. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!