Euforia Cuisine / Friptura boiereasca
Publicat pe 29.10.2010 la 14:37 Actualizat pe 04.01.2011 la 14:16
Cosmin, bucatar-sef la restaurantul Class din Bacau, a pregatit impreuna cu gazda emisiunii "Euforia Cuisine", Iulia Creanga, o friptura boiereasca.
Preparare: se topeste unt intr-o tigaie, apoi se pun 3-4 bucati de muschi de vita la rumenit. Apoi, se taie un cartof mic in felii mai groase care se pun apoi la sotat in putin ule de floarea soarelui. Acelasi lucru se face apoi si cu putin morcov, taiat felii mici. Se feliaza apoi o ciuperca mare, dar si un ardei gras, care se adauga apoi peste cartofii si morcovii din tigaie. Dupa un minut/doua se adauga cateva linguri de supa de legume, pentru a inmuia usor legumele din tigaie.
Intre timp se piseaza cateva boabe de coriandru care se adauga apoi peste muschiul de vita din tigaie, pentru a infuza arome. Se pun si 2-3 linguri de otet balsamic. Dupa un minut se adauga 50 ml de vin alb si se mai asteapta cateva minute.
Cand s-au inmuiat legumele din tigaie si zeama a scazut, se scot si se pun pe farfuria de servit, presarandu-se putin patrunjel maruntit. Se adauga bucatile de friptura din tigaie. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!