Euforia Cuisine / Hribi pane cu varza
Publicat pe 18.11.2010 la 16:22 Actualizat pe 18.11.2010 la 18:01
Nicolai si invitatul sau, Gigi Oarga, bucatar-sef la Cabana Cheia, au pregatit o reteta pe baza de hribi - ciuperci de padure.
Preparare: e nevoie de doua tigai pentru aceasta reteta. In prima se pune la incins ulei de masline, apoi se adauga o mana de varza murata razuita, care se asezoneaza cu piper proaspat macinat. Separat se bat bine doua oua, apoi se taie pe din doua hribii mari, prefierti. Se asezoneaza cu sare.
Urmatorul pas: se adauga chimen peste varza care se soteaza de cateva minute. Se dau jumatatile de hribi prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet si se pun la prajit intr-o tigaie incinsa cu ulei de floarea-soarelui. Dupa ce se prajesc se scot pe prosoape de hartie. La final, hribii pane se asaza in colturi diferite ale farfuriei, iar pe mijloc se pune varza murata sotata. Se serveste alaturi de un ardei iute rosu. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!